Notice: WC_Cart::get_cart_url használata nem támogatott a 2.5 verzió óta! Ezt javasoljuk helyette: wc_get_cart_url. in /web/var/www/clients/client147/web250/web/wp/wp-includes/functions.php on line 3893
15
03
2018

Balog Nátán Vésztő Sportjáért kitüntetést kapott

Írta: Berke Lóránd 0

A Marvel Team SE válogatott erőemelője kapta idén a Vésztő Sportjáért kitüntetést.

Nátán és büszke szülei

“A Vésztő Sportjáért kitüntetés annak a személynek adományozható, aki bármely vésztői székhelyű sportegyesületben edzőként, vezetőként működik közre, vagy igazolt sportolóként megyei, területi, országos, vagy nemzetközi sportversenyen kiemelkedően szerepelt.”

Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testülete idén ezt az elismerést Balog Nátánnak, a Marvel Team SE válogatott erőemelőjének adományozta.

Molnár Sándor polgármester úr  indoklása:
Nátán 2000. október 13-án született Gyulán első gyermekként.
Iskolai teljesítménye végig kitűnő illetve példás volt, pedig a tanulás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé.
A sportágak közül először a labdarúgással ismerkedett meg. Ebben is tehetségesnek bizonyult, hiszen a korcsoportbeli utánpótlás csapatával is szép eredményeket értek el.
Ennek ellenére alig várta a nyolcadik osztályt, mert csak ekkor kezdhette el a fekvenyomást szakköri kereten belül tanára Berke Lóránd irányítása alatt. Várta, hiszen nem volt ismeretlen számára a konditerem világa, Keresztapukája Zoli és Édesapja is hobbi szinten rendszeresen edzettek, bár őket a versenyzés világa nem vonzotta. Ez Nátánnál teljesedett ki. Soha nem elégedett meg az eredményeivel, hiszen a dobogó legfelső fokára állva is azon gondolkodott, mi a következő cél és miként lehetne azt elérni.
Balog Nátán – 2013 óta -, öt éve foglalkozik az erőemelő sportágon belül a fekvenyomó szakággal.
Az első versenye a Fekvenyomó Diákolimpia volt, amit nagy fölénnyel megnyert. Tehetsége hamar kibontakozott, pár év alázatos és kitartó edzésnek köszönhetően az ifjúsági fekvenyomó válogatott oszlopos tagja lett. 2016-ban bemutatkozott a dániai ifjúsági fekvenyomó világbajnokságon, ahol 115 kg-al a 4. helyen végzett. Ezt követően, Nátán sorra nyerte korosztályában a hazai országos versenyeket. 2017-ben Litvániában 155 kg-al megnyerte az ifjúsági Fekvenyomó Világbajnokságot. A Magyar Erőemelő Szövetség 2017-ben az ÉV Fekvenyomójának választotta Nátánt. Decemberben a békéscsabai országos bajnokságon 195 kg-t teljesített ( nem hivatalos ifjúsági világcsúcs ), amivel felnőtt magyar bajnoki címet nyert fekvenyomásban. Nátán nagy odaadással készül minden versenyére. Eredménye példaértékű ebben a sportágban. Folyamatosan fejlődik. Többszörös ifjúsági, junior magyar bajnok fekvenyomó, több korosztályos csúcs fűződik a nevéhez. Saját, különleges fekvenyomó technikát fejlesztett ki az elmúlt évek alatt . Áprilisba Dél-Afrikába utazik, és reményeink szerint megvédi ifjúsági világbajnoki címét!

 

Szívből gratulálunk BAJNOK!

írta: Berke Lóránd

Marvel Team SE 2020.