Fekvenyomó VB 2021

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: email

Három versenyzőnk képviselte hazánkat a litvániai világbajnokságon.

A litván fővárosban Vilniusban, az idei fekvenyomó világbajnokságon a férfiaknál az equipped kategóriában a masters II.- es korcsoportban +120 kg-ban Cserna János, a vésztői Marvel Team versenyzője mutatkozott be. 275 kg-al világbajnoki címet nyert Cserna János.

Classic kategóriában 225 kg-al Új Európa-csúccsal ( M2) világbajnoki címet nyert.

Balog Nátán bronzérmes a világbajnokságon.

Classic kategóriában, a 74 kg-osok között öten próbáltak szerencsét, köztük Balog Nátán, a vésztői Marvel Team SE kétszeres junior világbajnoka.

Kezdőként a 160 kg-ot választotta a fiatal vésztői emelő, amit simán teljesített. Két évvel idősebb vetélytársai közül a brit Harris Lee kinyomta a 170 k-os súlyt, míg az orosz csapatot képviselő Szergejenko Alekszej a 175 kg-on is sikeres gyakorlatot mutatott be.

A második fogásra 165 kg-ot kért Balog Nátán, és ezt a súlyt is kinyomta. A vetélytársak is javítottak, a brit emelő 177,5 kg-ig jutott, míg az orosz sportoló a 180 kg-mal is megbirkózott. A harmadik sorozatban, azért hogy világbajnok legyen 17,5 kg-ot emeltetett a vésztői tehetség, hiszen könnyebb testsúlyával, ha teljesíti a 182,5 kg-ot ő az aranyérmes.

A súllyal azonban nem boldogult Balog Nátán, így 165 kg-mal bronzérmes lett. A világbajnoki címet az orosz Szergejenko nyerte 182,5 kg-mal, a második helyen a brit Harris Lee végzett 180 kg-mal.

Tóth László 4.helyen végzett a világbajnokságon.A 41 éves vésztő emelő a masters 1-es korosztályban a classic kategóriában a 74 kg-osok között versenyzett. Első kísérletként a 150 kg.-ot kinyomta Tóth László, majd 157,5-et kért, ami kifogott rajta. Ezt követően 160 kg-ra ment a vésztői emelő, hiszen ha azt teljesíti akkor bronzérmes, ám ezúttal nem boldogult ezzel a súllyal, így 150 kg-mal a negyedik helyen végzett. A világbajnoki címet a finn Haapamaki Jani szerezte meg 172,5 kg-mal, aki könnyebb testsúlyával előzte meg a lengyel Balawejder Adamot. A bronzérem a japán Yunoki Makoto nyakába került, aki 157,5 kg-ot teljesített.

 

Admin

Admin

Hozzászólások